مراسم گرامیداشت  هفته آموزش و تجلیل از اساتید نمونه دانشگاه یزد با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد،استاندار و با شرکت بیش از 200 نفر از اعضای هیات علمی در سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم ابتدا دکتر سید محمود الهام بخش عضو هیات علمی پیشکسوت دانشگاه اشعاری را به همین مناسبت قرائت کرد.

در ادامه سرپرست دانشگاه یزد با تبریک هفته آموزش و روز معلم گفت: جامعه دانشگاهی با نقدها و چالش هایی روبروست که تنها عملکرد آنان می تواند پاسخگوی این موارد باشد.

کتر محمد صالح اولیاء به وضعیت کلی موسسات آموزش عالی و دانشگاه ها در کشور اشاره کرد و گفت: علی رغم فرصت های مناسبی که برای دانشگاه ها در سطح کشور بوجود آمده و این آموزش ها توسعه پیدا کرده اند، این بخش از جامعه با سوالات و چالش هایی روبروست که باید بدان پاسخ گوید.

 وی به نمونه این سوال ها و پرسش ها در اذهان جامعه اشاره کرد و گفت: سوال می شود آیا این پژوهش ها و این آموزش ها در افزایش سطح زندگی مردم و بهبود شاخص های جامعه موثر بوده است؟ و بطور اساسی تر آنکه این همه آموزش و تربیت دانشجو و استاد به درد جامعه می خورد؟

دکتر اولیاء افزود: یکی دیگر از ذهنیت هایی که بوجود آمده اینکه آیا ایجاد دانشگاه در یک منطقه موجب کاهش معنویت و عرق دینی جوانان می شود؟

 سرپرست دانشگاه یزد با اشاره به این موارد و موارد کلان دیگر در این خصوص گفت: تنها عملکرد جامعه دانشگاهی می تواند پاسخی قانع کننده به این ابهامات و سوالات باشد. ما باید بتوانیم با عشق و علاقه به کار خود و خروجی مشخص این ابهامات را پاسخ دهیم و از رسالت تاریخی دانشگاه ها دفاع کنیم.

وی تاکید کرد: حضور در دانشگاه و تربیت دانشجو کاری فراتر از یک کار اداری است و نباید به حضور صرف در کلاس بسنده کنیم.

 دکتر اولیاء همچنین گفت: نباید کار پژوهشی کردن، صرفا برای کسب امتیاز آن باشد و از اثرگذاری آن غافل شویم؛ بلکه باید مسائل مبتلابه جامعه را مورد توجه و بررسی قرار داد تا بتوان راه حل ها را یافت.

وی یکی دیگر از انتظارات از اساتید دانشگاه ها را الگوی اخلاقی و رفتاری بودن عنوان کرد و گفت: طبعا اگر اساتید ما اینگونه باشند، دانشجویان نیز بدین سمت گام بر می دارند.

سپس نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در سخنانی با اشاره به فلسفه خلقت انسان گفت: انسان مخلوق رب العالمین است و رب العالمین در همه کارهای خود حکیم است. وی افزود: بر این اساس انسان نیز باید در امور خود حکمت بخرج دهد و طوری برنامه ریزی کند تا همه عمر به کارش بیاید و ما را به سمت کمال رهنمون سازد.

آیت الله محمدرضا ناصری به میل غریزی انسان برای ماندگار بودن و ماندگار ماندن اشاره کرد و گفت: می بینیم برای مثال فردی 10 سال یا 20 سال مسئولیتی را بر عهده داشته ولی وقتی می خواهند او را تغییر دهند، دلش نمی آید از آنجا برود و با حسرت به میز و صندلی ریاست خود نگاه می کند و می گوید چرا باید با این همه تجربه برکنار شوم؟

آیت الله ناصری گفت: باید بپذیریم مسؤولیت ها، وابستگی ها به خانواده و... همه وسلیه ای برای رسیدن انسان به کمال است و نه هدف.

وی غایت نهایی انسان را خلیفه الله شدن وی عنوان کرد و گفت: اگر انسان آینه اسماء الهی باشد، خلیفه ی خدا شده و آنگاه رستگار است.

امام جمعه یزد رسیدن به این مقام را در مرحله اولِ دین داری، معرفت خداوند دانست و گفت: باید خداوند را شناخت تا بتوان صفات او را در خود ایجاد کرد.

 

آیت الله ناصری نقش عقل و علم را در این خصوص مهم برشمرد و گفت: با کمک علم، عقل هدایت می شود و با کمک عقل، علم. وی افزود: علم تنها انسان را به مقصود نمی رساند همچنانکه دینِ تنها نیز انسان را به سرمنزل نمی رساند؛ چراکه دین معرفت الله و علم معرفت الاشیاء است.

وی خطاب به اساتید دانشگاه و بامهم برشمردن وظیفه آنان در برابر تربیت دانشجو در ابعاد مختلف گفت: باید قدرت تعقل را در دانشجو تقویت کرد و فطرت خدایی او را زنده کرد تا بداند تنها نیست و هر چیز را تنها با دلیل بپذیرد.

امام جمعه یزد با بیان اینکه قدرت تفکر و تعقل در جامعه جوان ما کم است، گفت: باید دانشجو در 4 سال دانشگاه بگونه ای تربیت شود که چارچوب زندگی را فراگیرد.

وی همچنین در پایان سخنان خود با اشاره به دست زدن حاضران در جلسه گفت: این کاری مباح است و اشکالی به آن وارد نیست ولی اگر جایگزین شعائر ما مانند صلوات یا تکبیر شود، ضرر کرده ایم؛ کف زدن صواب دارد ولی صواب صلوات بیشتر است!

در ادامه این مراسم، استاندار یزد در سخنان کوتاهی گفت: دانشگاه های ما آنقدر ریشه های قوی دارند که می توانند چالش های روبروی خود را پاسحگو باشند.

 سید محمد میرمحمدی با اشاره به برخی سوالات مطرح شده توسط سرپرست دانشگاه یزد گفت: جامعه دانشگاهی و دانشگاه های ما ریشه های قوی دارند و با اعتقاد راسخ می تواند جوابگوی مسائل پیش روی خود باشند.

 وی افزود: انتظار جامعه نیز از دانشگاه همین است تا علاوه بر پاسخگویی به مشکلات پیش روی خود بتواند مسائل جامعه و کشور را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد و به معنای واقعی کلمه تاثیرگذار باشد.

استاندار توضیحات بیشتر درباره موضوع را به علت نزدیکی به اذان مغرب به فرصتی دیگر موکول کرد.

در پایان مراسم از ده نفر از اساتید نمونه این دانشگاه تجلیل شد. شرکت کنندگان پس از این مراسم نماز جماعت مغرب و عشا را به امامت آیت الله ناصری اقامه کردند و سپس در بوستان معرفت در جوی صمیمانه ضیافت شام را میهمان دانشگاه بودند.

عکاس: رضا هژبر

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا